_MG_1278.jpg

OVER ANNEMARIE

Mijn ontdekkingsreis

Voelen is een thema dat als een rode draad door mijn leven loopt. Doordat mijn antennes als kind al wijd open stonden, kon ik goed aanvoelen wanneer ik mij moest aanpassen. Aanpassen aan situaties die voor mij onveilig voelden en waarin het niet gepast was om gewoon kind te zijn. Zo raakte ik steeds meer het contact met mijn buik kwijt. De buik waar voor mij als vrouw al mijn wijsheid zit. Mijn onderbuikgevoel, het weten en daarop vertrouwen.

Ik wilde zo graag gezien worden in wie ik werkelijk was, juist omdat ik niet trouw kon zijn aan mijzelf. En dus zocht ik naar manieren die ervoor zorgden dat ik wel gezien werd. Voor mij werkte het om mij te gaan bewijzen en het diepere voelen daarmee weg te stoppen. En zo volgde de weg van hard werken en presteren. Op school, in relaties en in mijn werk. Steeds weer meer en harder. Steeds weer haalde ik het op wilskracht. Totdat ook mijn vuurtje doofde. Het lag niet in kunnen, het zat in het zijn. Ik was het contact met mijn ziel verloren.


Mijn ziel die zo blij wordt van dansen, van plezier ervaren en hier voluit van genieten.


Zo ontstond de weg naar mijn ware natuur. En dat was dat ik vrouw ben en dat ik deze energie veel meer mag gaan omarmen. Tijd nemen om niets te doen, te wandelen in de natuur en me verwonderen over de simpele dingen in het leven die er voor mij toedoen. Steeds meer durfde ik te vertrouwen op dat wat ik te doen heb. Stapje voor stapje leerde ik voelen en laagje voor laagje herstelde ik de verhouding met mijn lichaam.

Steeds weer voelen en in contact zijn met mijn buik. Op zoek gaan naar al die schatten die ik zo lang heb weggestopt. Maar die al die tijd lagen te wachten op mij. De sleutel om daar te komen was dans. Dans en muziek is echt wat ik nodig heb en laat me vrij voelen. In contact met mijn lijf, gevoelen en emoties.

Het diepere contact in mijn buik ontstond met buikdans. Daar mocht ik mijn eigen levensenergie weer voelen. En allerlei vrouwelijke dimensies, die hierbij weer werden geopend. Dit is de weg naar het openen voor mijn eigen sensualiteit, vrouwelijke kracht, intuïtie, onafhankelijkheid en speelsheid. Er zijn veel wegen om dit te openen, voor mij werkt het om dit te doen door middel van dans. Lekker luchtig en vol plezier!


Relax-Dance is de vertaling van mijn ontdekkingstocht naar het toelaten van meer vrouwelijke energie. Luchtig, plezier en genieten dat zijn mijn kernwoorden, waarmee ik jou dolgraag wekelijks meeneem. In danslessen die veilig en vertrouwd voelen en waarin het gaat om voelen en niet om iets goed doen. Zo ontstaat er vertrouwen en overgave en mag je stapje voor stapje en laagje voor laagje voelen en groeien naar jouw vrouwelijkheid!